Program Masak Memasak Bersama Kembara Kitchen

Program masak memasak  - 20hb Februari 2017


Aktiviti Kembara Kitchen Feb 2017

Apa kisahnya?


Kisahnya pagi tersebut, Mawar Melati bersama-sama NGO Kembara Kitchen Bukit Rimau, Kota Kemuning Shah Alam. Seawal 5 pagi, kitorang da mula masak masak untuk menyediakan 400 pax nasi ayam masak kicap + sayur goreng + telur omellette. Katanya agihan untuk orang asli. Kebiasaannya siap on time tetapi hari ni, pecah rekod. Siap dua jam lebih awal.

Aktiviti masak memasak

Datin yang baik hati sudi bantu

Beriaan pakai apron, tapi potong carrot slow jgk.hik3

Pergi dengan siapa je?

Ari ni bawak Inas Syakirah bersama-sama. Da tak pasal pasal jadi warga Kembara Kitchen ...ekekekekek..tahniah my dear. Next time ikut mama utk program gelandangan bawah NGO ASAS bulan Mac ni kat chow kit. Seronok kan ikut program ari ni yer.

Mengisi makanan 

Telur Omellete

Sudah bersedia untuk diagihkan

Apa lagi yang best?

Dan yang paling best, ari ni berkesempatan jugak lah solat subuh gajah kat surau An Namira Bukit Rimau, Kota Kemuning, Shah Alam yang jaraknya lebih kurang 2 km je dari shoplot Kembara Kitchen. 

Nasib laa ada seorang Datin tu baik ati tolong bantu potong carrot. Kalu tak, sure tak siap siap. Siap melecet bagai jari jemari ai you. Kuku dah macam pakai inai oren. Perghhh, first time wat keja masak memasak untuk large scale. 

Mawar Melati bersama Muacha

Ruang Solat Wanita, Surau An-Namira

Itu je ke nak bagitau?

Actually nak gtaw, surau ni memang cantik sesangat. Tak sangka. Seriously kalu sesapa yg mai sini, singgahlah kat surau ni. Berbaloi2. Ia tenang dan mendamaikan... #spreadlove #mawarmelatiputrajaya

>> Kembali ke Kembara Kitchen

Popular posts from this blog

Betong, Yala, Thailand - 6hb Disember 2014

Sticky

Review NUTRIWHITE (Cleanser, Toner + Pelembap)