Posts

Showing posts from January, 2017

Cinch Tea

Image
Yang mana nak kurangkan lemak perut tu kan, elok sesangatlah ambil Cinch Tea. 

Kenapakah?
Di dalam teh hijau Cinch Tea ini ada mengandungi CATECHINS yang boleh merangsang badan untuk membakar kalori seterusnya nyah lemak pada perutBahaya lemak perut sebab boleh mendatangkan risiko sakit jantung, strok dan diabetes Type 2. Lihat perut masing-masing ada buncit tak? Buncit tak? Kalu buncit tu, cepat cepat amalkan VivixCinch Tea, Omega Guard dan Lecithin.

Lemak perut paling bahaya berbanding lemak pada bahagian lain tau. Tau tak apa penyumbang utama pada lemak perut?  Bukan sebab banyak makan lemak tetapi sebab amik kalori lebih dari yang sepatutnya. 

Apa khasiatnya? Itu sebabnya sesuai sangat minum Cinch Tea ni. Dalam Cinch Tea ada catechins yang boleh merangsang badan membakar kaloriTeh ni sedap malah dicampur sedikit madu ataupun perahan jus lemon lagi bertambah sedap. 


Minum teh ini perut tidak akan kembung berbanding teh-teh lain di luar sana.

Bioflavonoids

Image
Bioflavonoids atau yang dikenal dengan nama vitamin P, sebenarnya bukan termasuk kelompok vitamin tetapi sering disebut vitamin untuk memudahkan mengumpulkan nutrien yang dikandungnya. 

Istilah Bioflavonoids merujuk pada beberapa jenis zat seperti Hesperin, Hesperidin, Eriodictyol, Quercetin, Quercertrin, rutin, Myricetin, Apigenin, Luteolin, Catechin, Citrin, Luteolin, dan Flavonoid lainnya. 

Nutrien ini tidak boleh dibuat oleh tubuh dan harus didapatkan dari makanan. Bioflavonoids ini sejenis antioksidan. Biasanya didapati dari sumber tumbuhan Citrus ataupun blackcurrant atau rose hip. Dalam vitamin C Shaklee ada campuran pelbagai Bioflavonoids yg power semuanya. 


Tugasnya membantu memantapkan lagi fungsi vitamin C. Kalau ada ia, sesuatu vitamin C tu jadi lebih berkesan. Sebab tu kalau selsema atau demam boleh ambil 8 biji vitamin C Shaklee sehari. InsyaAllah cepat je pulih.


Vitamin C

Image
S: Vitamin C dari ekstrak jagung kan...tapi kenapa rasanya masam eik?
J: Sebiji vitamin C bersamaan 7 biji setengah oren. Tu masam. Ia ada Citrus Bioflavonoids, bukan semata-mata ekstrak jagung.

Apa itu Bioflavonoids?

Diabetes

Image
Diabetes adalah satu keadaan di mana tahap gula di dalam darah tinggi daripada normal (biasa). Diabetes berlaku apabila organ pankreas tidak lagi menghasilkan insulin atau badan tidak boleh menggunakan insulin dengan berkesan. 

Makanan yang dimakan akan bertukar kepada gula dalam badan kita. 

Insulin akan membantu gula dalam darah masuk ke dalam sel dan tisu badan untuk membekalkan tenaga. 
Apakah itu insulin?
Insulin merupakan salah satu hormon dalam tubuh manusia yang dihasilkan oleh sel beta pulau langerhans yang berada di dalam kalenjar pankreas. Insulin disebut juga sebagai protein yang berfungsi untuk mengawal kadar gula (glukosa) di dalam tubuh. Apabila kekurangan insulin, gula tidak boleh memasuki sel dan tisu, maka paras gula dalam badan akan meningkat. 
Gejala Diabetes 
Kerap dahagaKerap laparKerap membuang air kecilKeletihanPengurangan berat badanPenglihatan kaburKebas pada tangan dan kaki
Dapatkan pemeriksaan kesihatan di klinik berhampiran sekiranya anda mengalami gejala-gejala …

9 Panduan Mengembara Backpacker

Image
Ramai berpendapat melancong adalah aktiviti mereka yang berduit dan golongan berada, walaupun hakikatnya dengan perbelanjaan terhad atau bajet yang kurang, sesiapa saja boleh mengembara. 

Tambahan pula, sekarang banyak syarikat penerbangan menawarkan tambang murah yang membolehkan sesiapa saja terbang ke destinasi percutian diingini.
Pakej percutian yang ditawarkan syarikat pelancongan juga semakin menarik dan berpatutan, malah tempahan bilik penginapan juga boleh dibuat secara dalam talian dengan kos mampu milik. 
Salah satu cara melancong dengan perbelanjaan yang murah adalah kaedah "backpack" atau pengembara beg galas. 

Kaedah ini semakin digemari golongan muda, bukan hanya murah tetapi menawarkan pengalaman lebih menarik. 
1. Sebelum memulakan pengembaraan kumpul maklumat sebanyak mungkin tempat yang bakal dikunjungi seperti lokasi, pengangkutan, penginapan dan tukaran mata wang.

2. Buat tempahan awal penginapan sama ada melalui panggilan telefon mahupun tempahan dalam talian …