Posts

Showing posts from October, 2015

Wow!!! Kelas INSTA serendah RM 10 je

Image
Macam tak percaya je kan? 
Hari ni, 10 Oktober 2015, buat pertama kalinya, Melati join kelas Insta yang dianjurkan oleh Mommy Hanum. 
Objektif kelas ini dianjurkan adalah untuk memberikan pendedahan asas kepada pengguna-pengguna insta yang nak berjinak-jinak dengan teknik pemasaran instagram. 


Kelas ini hanya berskala kecil je yang mana ia terbuka untuk ahli group WahMillionaire Shaklee sahaja. Untuk kelas kali ini, hanya 10 orang peserta je yang terlibat. 
Ada banyak tips yang dikongsikan sepanjang sesi perkongsian ilmu perniagaan ni antaranya : 
Branding - pemilihan nama  Seeloknya pilihlah nama yang mudah diingati, senang dicari dan ada nilai komersial.

Edit profil  Kebanyakan followers instagram ini lebih kepada cash on delivery. Jadinya, maklumat pada profil tu, nak tak nak mesti ringkas, tepat dan jelas. 

Setting Akaun Bagi akaun perniagaan yang masih baru nak bertapak, seeloknya set as public untuk menarik ramai followers berkunjung ke galeri instagram kita.


Poster Flat Lay Berjiwa  Gambar…

Ubat Sakit Mata Fucithalmic 5g

Image
Kali ini Melati nak bercerita sedikit pasal ubat sakit mata yang amat berkesan. Gara-gara kulit limau, doktor telah berikan ubat Fucithalmic ini untuk disapukan pada sekitar mata yang burn.
Dalam ubat sapu ini mengandungi Fusidic Acid dan Benzalkonium Chloride. Melati cuba tanya dengan pak cik google tentang fusidic acid ni. 

Rupa-rupanya ia adalah antibiotik yang berasal dari fungus Fusidium Coccineum yang telah dibangunkan oleh Leo Pharma di Denmark dan dikeluarkan secara klinikal pada tahun 1960-an. 
Secara tepatnya, fucidic acid ini gunanya untuk menghentikan pertumbuhan bakteria staphylococcal yang menyebabkan jangkitan seakan ruam seperti impetigo, jangkitan di sekeliling mulut dan dermatitis.  Benzalkonium chloride digunakan untuk merawat luka-luka kecil dan kesan terbakar. Pendek kata, ia merupakan antiseptik yang menghalang jangkitan. 

Namun, ianya tidak sesuai untuk merawat luka yang dalam, gigitan serangga atau kesan terbakar yang serius. 


Alhamdullillah, sekali sapu je, mata yan…